Det er snart jul og det betyr tid for bonus og gaver til ansatte. Her får du noen forslag!

Som bedriftseier med ansatte må du aldri undervurdere verdien av en god gave. Ja, det er selvfølgelig den verdien den har for deg i innkjøp, men den har en langt større verdi for de som mottar gaven.  Det viktige er at du velger de rette gavene til dine ansatte, de gavene som får dem til å føle seg verdsatt som ansatte. Ansatte som føler seg verdsatt føler en lojalitet og stolthet over sin tilhørighet til arbeidsplassen. De vil derfor gjøre en mye bedre jobb enn ansatte som ikke blir verdsatt.

Bonus og pengegaver

Bonuser og pengegaver blir som regel satt stor pris på hos ansatte. Det er også noe som fungerer som gulrot gjennom året, og er med på å motivere de ansatte. Alle trenger jo tross alt penger, men ansatte ønsker og forventer gjerne litt større beløp, og dette kan bli en stor utgiftspost. Med mindre det er en veldig stor bedrift, er det bedre å satse på andre ting.

Arbeit ska vare moro

Profileringsartikler

Profileringsartikler behøver ikke koste en formue, og du kan få en god del for pengene dine når du kjøper slike gaver. De har også en verdi utover selve kroneverdien, ettersom det er effektiv markedsføring for bedriften hvor gang produktene med logoen vises. Men det er viktig at du kjøper ting som er synlige i de ansattes hverdag på jobb eller hjemme.

Veldedige gaver

Det er også blitt mer populært at bedrifter viser samfunnsansvar. En måte å gjøre dette på er ved å gi bort gaver i de ansattes navn, til forskjellige veldedige organisasjoner som de ansatte kan tenkes å ville støtte. En privat klinikk vil kanskje ønske å støtte organisasjoner som fokuserer på bistand til vanskeligstilte og funksjonshemmede. Kanskje organisasjoner som Impact NORWAY eller Leger uten Grenser som jobber aktivt mot ebola.

Eller kanskje dere jobber med en dyrebutikk? Da kan det være at gaver til organisasjoner som World Wildlife Fund og NOAHS er aktuelle. Men det kan også være smart å tenke på mindre organisasjoner.