Enten du jobber på det vanlige kontoret eller jobber på hjemmekontor, er det ingen grunn til å sitte helt stille hele arbeidsdagen. Enkelte treningsformer kan faktisk kombineres med kontorarbeid. Det gjelder bare å være litt kreativ, for å få litt ekstra trim i hverdagen.

Styrketrening ved skrivepulten

Du kan fint trene armene mens du sitter ved skrivebordet. Hva med å ha et par manualer ved stolen, som du kan trene med samtidig som du leser e-post.Alternativt kan du kjøpe vekter osm festes rundt håndleddene. Eller du kan investere i vekter til anklene og drive med enkle beinløft under pulten mens du jobber. Du kan også feste treningsstrikk til veggen og trene armer og bein på den måten, mens du sitter eller står foran skrivepulten.

Kondisjonstrening på kontoret

Det kan kreve litt mer å drive med kondisjonstrening på kontoret, men hvis du kjøper et gåbånd, kan du gå foran skrivebordet i stedet for å sitte på en stol. Du kan kanskje ikke kombinere dette med alle arbeidsoppgaver, men noen minutters gange av og til er en fin avveksling fra den vanlige stillesittingen. Du trenger en skrivepult som kan heves og senkes dersom du skal gå eller stå mens du jobber, men det viser seg faktisk at det er veldig sunt å variere arbeidsstillingen på denne måten. Lett gange kan også være fin trening når du skal ha videomøter.

Tren mens du tar jobbsamtaler

Hvis du skal snakke med sjefen eller kunder over telefon, kan du prøve å gjøre dette mens du sitter ved et treningsapparat. Dette egner seg nok best for hjemmekontoret, for det kan være vanskeligere å ha treningsapparater på jobben. Hjemme kan du derimot investere i godt treningsutstyr, som både kan benyttes på fritiden og mens du jobber. Med håndfrie telefoner er det nesten ubegrenset hvilken type trening du kan drive med. Det er til og med noen som jogger mens de snakker i telefonen, selv om dette kan være litt krevende. Men all trening hjelper, selv om du kanskje bare tar knebøy mens du snakker i telefonen.